067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Опромінення їжі може зменшити кількість спалахів харчових захворювань, викликаних патогенними мікроорганізмами. Це демонструють дослідження, частково профінансовані Міністерством охорони здоров’я США.

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli або Listeria monocytogenes. У жодному з них не було застосовано опромінення як метод обробки їжі, хоча часто саме завдяки цьому можна було запобігти масовим захворюванням.
Вчені говорять, що опроміненню мають піддаватися цілий перелік продуктів, включаючи м’ясо, птицю, свіжі яйця, спеції, деякі фрукти тощо.

«Це є безпечним і ефективним засобом зменшення кількості патогенних мікроорганізмів, що викликають хвороби, які передаються через їжу. Також це затримує дозрівання або проростання і подовжує термін зберігання продуктів», — зазначають дослідники.

Стаття за посиланням: https://newfood.ua/2024/05/20/radiatsiia-ta-steyk-vcheni-napoliahaiut-na-oprominenni-potentsiyno-zarazhenoi-izhi/