Корисні статті та новини
🗞 ProCheese Awards 2025: наймасштабніша подія молочної галузі повертається https://surl.li/iqjaln
🗞 Зростання вартості сировини призведе до здорожчання хлібобулочних виробів https://surli.cc/iagezd 🗞 Дослідники розробили альтернативи м'ясу з соняшникового борошна https://surl.li/awijga 🗞 Як визначити свої зони розвитку: простий інструмент для чесної розмови з...
У ЄС замислилися: чи можна називати “рослинним лососем” те, що не плавало?
Європейська комісія розглядає можливість обмежити використання рибних назв для продуктів на рослинній основі — таких як “веганський тунець” чи “plant-based salmon”. Представники рибної індустрії вважають, що такі назви можуть вводити в оману споживачів. Натомість...
📌Адаптація резюме під вакансію за пару кліків
📌Адаптація резюме під вакансію за пару кліків Resumly AI допомагає зібрати резюме під конкретну позицію автоматично. 🔆Як працює: • Завантажуєте базове резюме; • Вставляєте посилання на вакансію та своє резюме; • ШІ аналізує вимоги й формує ідеальне резюме під потрібну...
#безпечність_харчових_продуктів
🍔🍕 Пиріжки, перепічка, шаурма, хот-доги, піца – це неповний перелік «швидкої» їжі, яку зручно купити і з’їсти «на ходу». Проте саме із такими харчовими продуктами пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до Держпродспоживслужби. ☝️ Будь-яка їжа...
ТОП ОНОВЛЕНЬ У ХАРЧОВІЙ ПОЛІТИЦІ FDA* НА 2025 РІК
*FDA (Food and Drug Administration) — це Управління з продовольства і медикаментів США FDA активно оновлює політику у харчовій сфері, орієнтуючись на здоров'я споживачів та інновації. Ось основні зміни: 1️⃣ Оновлені критерії маркування «здорової» їжі 🥑🐟 FDA...
Вперше в історії України: Мед мінних полів отримав золото Каннських Левів
Спільний проєкт агропромислової компанії Kernel та креативної агенції Saatchi & Saatchi Ukraine «Мед мінних полів» отримав перше в історії України «золото»Каннських Левів — одного із найбільших та найпрестижніших фестивалів креативності у світі. Перемогу отримали...
🥩 Південнокорейські вчені розробили революційну технологію
🥩 Південнокорейські вчені розробили революційну технологію для створення мармурованого культивованого м’яса — за допомогою самовідновлюваних гідрогелевих каркасів на основі борної кислоти та хітосану. Такий скелет з’єднує частини жиру й м’язів за принципом...
🧪 Чому здоровий продукт — не завжди смачний? І як це виправити
У гонитві за “менше цукру” та “без жирів” бренди часто забувають про одне — тактильне відчуття їжі в роті (mouthfeel). А дарма, бо саме текстура, хрумкість, гладкість або кремовість формують справжнє задоволення від їжі. 🔍 Ось що показує свіже дослідження: • Тактильна...
Мінагрополітики розподілило квоти на експорт цукру, м’яса птиці та субпродуктів до ЄС
🔹 Основні тези: • Квоти запроваджено після завершення “торгового безвізу”: Європейська Комісія відновила квоти з 6 червня і до кінця 2025 року в рамках Угоди про DCFTA . • Цукор (діє до 5 серпня 2025 року): обсяг приблизно 11 007 тис. т ліцензованого експорту,...
Отримуйте цікаві новини
Телеграм-канал з новинами — @t.me/tatfoodtechnology
Viber — Спільнота технологів харчової промисловості
Пошта — tatfood@ukr.net
LinkedIn — https://www.linkedin.com/company/tatfoodtechnology
Instagram — https://www.instagram.com/tatfoodtechnology
067-547-50-57