067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Шведська інноваційна гідротермальна обробка зерна робить його багатим на мінерали та сприяє кращому засвоєнню мікроелементів, зокрема заліза та цинку.

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної дієти — низьку біодоступність мінералів у рослинній їжі, порівняно з м’ясом.

НАШ ОРГАНІЗМ КРАЩЕ ЗАСВОЮЄ МІНЕРАЛИ З М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ, АНІЖ ІЗ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Але завдяки новій технології рослинна їжа може стати набагато поживнішою, забезпечуючи користувачів усіма необхідними елементами.

Проєкт під назвою “Mineral Shift” використовує вдосконалену стародавню технологію — гідротермальну обробку, яка полягає в замочуванні зерна за особливих температурних умов. Цей процес активує природні ферменти зерен, що зменшує вміст фітинової кислоти, антинутрієнта, який заважає організму засвоювати мінерали. Після такої обробки рівень фітинової кислоти в зернах знижується до 99%, що дозволяє організму отримувати більше заліза та цинку. Тепер їх можна засвоїти майже так само ефективно, як і з м’ясних продуктів.

🗞️Стаття за посиланням: https://vegconomist.com/science/swedish-hydrothermal-treatment-innovation-grains-mineral-rich-meat/