067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Ці заходи мають традиційний щорічний характер вже 4-й рік поспіль.
19 грудня 2019 року Генеральна Асамблея ООН у резолюції 74/209 ухвалила оголосити 29 вересня Міжнародним днем інформування про продовольчі втрати і відходи (International Day of Awareness of Food Loss and Waste).
У світі, де кількість людей, які страждають від голоду, повільно зростає з 2014 року, і де тони і тони продовольства губляться або викидаються щодня, вкрай важливо скоротити втрати і відходи.
Близько 17% загального обсягу вироблених продуктів харчування втрачається
У всьому світі близько 14% вироблених продуктів харчування втрачається в період між збором врожаю і роздрібним продажем. До цього додається той факт, що приблизно 17% від загального обсягу виробництва продуктів харчування зникає даремно (11% у домашніх господарствах, 5% у громадському харчуванні та 2% у роздрібній торгівлі).
Міжнародний день інформування про втрати та відходи продуктів харчування дає можливість закликати до дій як державний сектор (національні або місцеві органи влади), так і приватний сектор (підприємства та приватних осіб) для визначення пріоритетів та просування вперед за допомогою інновацій для скорочення втрат та відходів продуктів харчування з метою відновлення та реконструкції кращого та досягнення стійкості продовольчих систем.
Джерело: dilovamova.com