067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Снеки без глютену, лактози, алергенів та з пребіотиками, які виробляють у Львівській області, представлені в основних українських торговельних мережах, а віднедавна їх можна придбати й у магазинах REWE на півдні Німеччини, пише (https://amalberlin.de/ua/2025/05/03/smakuli-in-rewe/) німецьке видання Amal, Berlin.

Зазначається, що Німеччина має один із найбільших ринків здорового харчування в ЄС. Крім того, попит на безглютенові продукти щороку зростає, тож функціональні снеки з високим вмістом клітковини мають гарні перспективи.

🗣️«Я завжди мріяла про міжнародне визнання нашої продукції, — розповіла виданню засновниця бренду Smakuli та голова Альянсу українських виробників харчових продуктів (UFMA) Руслана Римарська. — Саме тому, крім Німеччини, ми працюємо над виходом на ринки Нідерландів та Швеції».

У Німеччині Smakuli потрібно конкурувати з давно впізнаваними брендами, тому вони мали запропонувати додаткову перевагу. Компанія виготовляє печиво з пребіотиком, інуліном цикорію, і спеціально для німецького ринку довелося коригувати кількість цієї речовини у продукті — щоб мати право писати на пакованні, що печиво є джерелом клітковини.

🗣️«Smakuli наразі перша компанія з України, котра почала співпрацю з REWE і конкурує з мастодонтами у категорії. Тому дуже хотіли, щоб німці побачили: ми — ділові, грамотні й пунктуальні бізнес-партнери. Але також по роботі з нами будуть оцінювати бізнес-культуру українців. Якщо будемо успішними, це відкриє дорогу іншим компаніям», — пояснює Римарська.

Smakuli в Rewe: український бренд печива вийшов на німецький ринок