067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Глобальний виробник інгредієнтів Kemin Industries створив інгредієнт, який пригнічує ріст цвілі та дозволяє подовжити термін придатності хліба та солодощів.

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти.

ІНГРЕДІЄНТ ЗАПОБІГАЄ РОЗВИТКУ ЦВІЛІ В ТІСТЕЧКАХ, ТОРТИЛЬЯХ ТА ХЛІБІ

Однак розробник зазначає, що продукт є універсальним. Його також можна застосовувати як природну альтернативу сорбату калію в емульсіях, соусах, заправках та інших продуктах з високим вмістом води.

Керолайн Екоффард, менеджер платформи продукту, розповідає, що уповільнити розвиток цвілі дає змогу синергія оцтової та сорбінової кислоти на молекулярному рівні.
Він вважає це потужним інструментом для подовження терміну зберігання продуктів. При цьому продукт є цілком натуральним на відміну від традиційних методів консервування, де використовуються синтетичні добавки.

Його можна використовувати у виробництві хліба, десертів, тортів тощо. До речі, Екоффард акцентує, що один лише ринок тортів у 2019 році оцінювався в $43 млрд. Протягом 2020-2027 рр. він зростатиме на 3,3% щороку. Тож можливості застосування інноваційного продукту – надзвичайно широкі.

Джерела: Kemin Industries, Innovations Food, Food Ingredients First.