Незважаючи на виклики, бізнес адаптується, виручка та середній чек у багатьох закладах зростають, хоча кількість відвідувачів подекуди зменшується.
Згідно з дослідженням, виручка у закладах громадського харчування зросла в середньому на 10% по Україні. Найбільше зростання зафіксували у Харкові (+14%), Києві, Одесі та Вінниці (+13%). Львів та Дніпро також показали приріст, але скромніший — 5% і 4% відповідно.
Середній чек піднявся ще відчутніше — на 17% загалом. Харків став лідером із приростом +18%, Київ, Одеса та Вінниця мають показники зростання в межах 12–14%. А от у Дніпрі цей показник практично не змінився.
Що стосується кількості відвідувачів, тут помітна інша картина. У Дніпрі падіння становило -5%, у Києві та Вінниці — по -3%. Це свідчить про те, що люди стали рідше відвідувати заклади, проте витрачають більше за один раз.
🗞️Детальніше про всі зміни у ресторанному бізнесі та підсумки 2024 року дізнавайтеся у статті від Poster: Підсумки 2024 року: як змінився ресторанний ринок України. (https://joinposter.com/ua/blog/management/pidsumky-2024-roku-vid-poster)
Останні коментарі