Корисні статті та новини

10 найкращих перекусів для здоров’я мозку — з науковим підґрунтям
Після пандемії COVID-19 термін «brain fog» (когнітивна втома, проблеми з пам’яттю) став відомим кожному. Дослідження показують, що харчування з високим вмістом цукру та ультраперероблених інгредієнтів сприяє запаленню (inflamm-aging) і зниженню когнітивних функцій...
ЄС залишається конкурентоспроможним у продажах сухого молока
• Від Європейської Комісії надано дані щодо змін цін на ринку молочних продуктів: • Вершкове масло — €712/100 кг, -2,8 % за останні 4 тижні • Сухе знежирене молоко — €240/100 кг, +0,5 % • Сухе незбиране молоко — €425/100 кг, -1,0 % • Чеддер — €462/100 кг, +0,2 % •...

Єврокомісія прогнозує стабільне виробництво та споживання м’яса у 2025 році
Єврокомісія очікує, що загальне виробництво м’яса в ЄС у 2025 році залишиться практично без змін — близько 42,9 млн тонн, що лише на 0,1 % більше, ніж у попередньому році. • На першому місці за обсягами — свинячe м’ясо (≈ 21,2 млн т), проте у поточному році його...
🌅 Доброго ранку та чудового старту тижня!
Нехай цей понеділок подарує вам натхнення, легкість та яскраві миті. Почнімо тиждень із позитивом і гармонією. Сьогодні до вашої уваги — актуальна тема від Happy Monday:☕️ «Скільки кави можна пити в день», поради нутриціолога, які допоможуть вам насолоджуватись...

☑️ Вагома частка українців не готові економити на продуктах харчування, ліках, медичних послугах. ☑️Не готові українці економити і на товарах та засобах для догляду за тілом і товарів санітарно-гігієнічного призначення. ☑️ Порівняно з 2023 роком українці стали менше...

Прохолода напоїв. Літо 2025: що п’ємо, коли спека?
🍹 Усе більше споживачів шукають здорову альтернативу солодким напоям — із менше цукру, більше користі, функціональністю та ефектом «wow». . Функціональні безалкогольні напої — гідратація з користю Поява Pepsi Prebiotic Cola — перша в історії стандартна кола з 3 г...

🌱 UNIDO та Японія інвестують $188 млн у «зелену» трансформацію харчової галузі України.
У 2025 році Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) у співпраці з урядом Японії оголосили про початок масштабного інвестиційного проєкту з обсягом фінансування $188 млн, спрямованого на відбудову та модернізацію української харчової,...
Німеччина продовжує перехід на обов’язкове маркування м’яса
🗓 Термін впровадження обов’язкового державного маркування продукції тваринництва перенесено з 1 серпня 2025 року на 1 березня 2026 року. 📜 Закон уже опубліковано у Федеральному віснику. Це рішення дає більше часу як федеральним землям для контролю, так і харчовим...

«Кондитерський бізнес»
✅Завершується безкоштовна реєстрація для двох представників від компанії-виробника на конференцію та виставку «Кондитерський бізнес» до 1 серпня 2025 року (включно) TATFOOD має виступ, як завжди, про кадри та технологів! 📅 3 вересня 2025 р., конференц-хол «ДЕПО» (м....
Отримуйте цікаві новини
Телеграм-канал з новинами — @t.me/tatfoodtechnology
Viber — Спільнота технологів харчової промисловості
Пошта — tatfood@ukr.net
LinkedIn — https://www.linkedin.com/company/tatfoodtechnology
Instagram — https://www.instagram.com/tatfoodtechnology
067-547-50-57