Те, що їжа є одним з основних чинників впливу на наше здоров’я, самопочуття, емоційний стан, знають вже майже всі. Але розуміння раціональних підходів до організації дійсно здорового і безпечного харчування з урахуванням індивідуальних потреб людини залишається дуже розмитим. Причому йдеться і про харчування у сім’ї, і у закладах громадського харчування, і про корисні безпечні перекуси, і про наявність відповідних продуктів у торговельній мережі, і про виховання корисних харчових звичок з раннього дитинства, і про велике коло інших питань, які мають бути на часі навіть зараз, точніше — особливо саме зараз.
Забезпечення людей насправді здоровою, безпечною, корисною та обов’язково смачною їжею – це відповідальність представників багатьох галузей. Головне, щоб було спільне розуміння та бажання робити це кожному на своєму місці.
9 липня у Товаристві «Знання» України зібралися представники різних галузей – науковці та практики: аграрії, харчовики, медики, технарі, юристи, блогери тощо.
Конференція незвичайного формату дала старт несподіваним напрямам співпраці та реалізації ідей, які раніше здавалися неможливими.
Організатори:
ГС «Рух людяності»;
ВГО «Товариство «Знання України» ;
ГО «Виробники амаранту та амарантової продукції» (https://amaranth-association.com/) ;
ГО «Тиха їжа України», «Slow Food UA» (https://slowfood.in.ua/);
ТОВ «Смарт кукінг клаб» (https://www.smartcooking.com.ua/);
Мультигалузева платформа «Здорове харчування по-українськи» (https://www.facebook.com/profile.php?id=100086858238224;);
Медична клініка «Інститут еластографії» (https://ielastography.kiev.ua/)
Пропонуємо відеозаписи заходу:
Перша частина https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=PDmbGLDYcSs
Панельна дискусія з інфлюенсерами, що пропагують традиції та стандарти національного та локального харчування, як одного з базових елементів збереження та відтворення здоров’я нації. Модератор – Олександр ДУДА (https://www.facebook.com/olexandr.duda.amaranth), голова ГО «Виробники амаранту та амарантової продукції»
До 00.01.50 Вступ. Олександр ДУДА
00.01.55 – 6.40 Вітальне слово. Василь КУШЕРЕЦЬ, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань.
00.07.20 – 12.16 Валентин ПІДВИСОЦЬКИЙ, президент ГО «Рух людяності». Аспекти інтегрального здоров’я людини. Виховання культури здорового способу життя та харчування. Бачення формування мультифункціонального кластеру індустрії здорового харчування.
00.12.16 – 00.18.30 Представлення учасників першої дискусії.
00.018.30 – 00.28.16 Костянтин Грубич (https://www.facebook.com/nejnich), журналіст, телеведучій
00.30.00– 00.42.14 – Олександра Павленко (https://www.facebook.com/aleksandra.pavlenko.9), екс перший заступник МОЗ України, натуропат
00.43.00 – 00.51.30 Ксєнія Фощій (https://www.facebook.com/kseniya.foshchi), інтерактивний терапевт, реабілітолог, нутріціолог (онлайн) .
00.52.20 – 01.20.00 Євгенія Ющенко (https://www.facebook.com/eugenie.yushchenko) , президент ГО «Біодинаміка України»
01.21.10 – 01.32.40 Дарина Іванкова (https://www.instagram.com/dehustatorka?igsh=cmgzdmE2enJvdjRj), дегустаторка кулінарний блогер
01.32.40 – 01.42.14 Ігор Лаврешин (https://www.facebook.com/lavreshin), хлібний сомел’є
01.43.30 – 01.57.40 – Юрій Дученко – директор ТОВ «КИЇВ ХЛІБ.
01.58.00 – 02.20.00 Обговорення, запити, відповіді
02.20.00 – 02.23.00 Олександр КОВАЛІВ, доктор економічних наук, головний науковий співробітник в Інститут агроекології і природокористування https://www.facebook.com/oleksander.kovaliv
хто пригощав смаколиками – публікуємо завтра, з частиною 2
Останні коментарі