❗️ Більше курятини, менше свинини: як зміниться м’ясна галузь ЄС до 2035 року (https://agroportal.ua/news/mir/bilshe-kuryatini-menshe-svinini-yaki-zmini-ochikuyut-na-m-yasnu-galuz-yes-do-2035-r)
🟢 Очікується, що інтенсивні системи виробництва свинини, ймовірно, зіткнуться з подальшою суспільною критикою найближчими роками. АЧС у поєднанні з упровадженням більш суворих законів у деяких країнах ЄС та зменшенням експортних можливостей призведуть до скорочення виробництва на 0,5% щороку, або на 1,2 млн т порівняно з 2022-2024 роками.
🟢 Зміни в структурі споживання в ЄС разом зі дедалі більшими експортними можливостями збільшать виробництво м’яса птиці в ЄС на 770 тис. т в період до 2035 року (+0,5 % на рік до середнього показника 2022-2024 рр.).
🟢 До 2035 року споживання яловичини на душу населення може впасти з 9,8 кг на рік — до 9,2 кг на рік (-5,9%).
Останні коментарі