067-547-50-57 tatfood@ukr.net

У Північній Кароліні (США) готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва культивованого м’яса Believer Meats.

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку.

ОЧІКУЄТЬСЯ, ЩО ЗАВОД ЗАПРАЦЮЄ НА ПОЧАТКУ 2025 РОКУ

Наразі компанія активно працює над зниженням витрат на виробництво культивованого м’яса.

Однією з ключових технологій, яку впроваджують Believer Meats, є метод тангенціальної фільтрації потоку (TFF), що дає змогу безперервно вирощувати культивовані клітини м’яса.
В експерименті, проведеному спільно з дослідниками Єврейського університету в Єрусалимі, використання цієї технології дозволило отримати 130 мільярдів клітин на літр, з виходом 43% ваги біомаси.

🤔Це суттєво знижує витрати на виробництво та дозволяє досягти собівартості $13 за кілограм культивованого м’яса, (https://newfood.ua/2024/09/06/izrailska-innovatsiia-znyzyt-vartist-laboratornoho-m-iasa-vtrychi-do-13-za-kilo/) що наближається до вартості органічної курятини.

🗞️Джерело: https://newfood.ua/2024/10/02/hotuietsia-do-vidkryttia-naybilsha-u-sviti-fabryka-z-vyrobnytstva-laboratornoho-m-iasa/