067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Каліфорнійський стартап Zero Acre Farms ферментував олію із цукрової тростини. Зараз він співпрацює з компанією Shake Shack, аби випробувати свою інновацію на смаженні картоплі фрі та котлет для бургерів.             

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому, проте це – дебют стартапу у закладах громадського харчування.

Культивована олія Zero Acre, як її позиціює сам виробник, — це насправді кулінарна олія, яка виготовляється шляхом бродіння.                                                                                                                                                                            Джефф Ноббс, співзасновник і генеральний директор стартапу, називає отриманий продукт універсальним у своєму призначенні.

????️“ Культивована олія містить більше здорових жирів, ніж оливкова, і залишає на 90% менший екологічний слід, ніж рослинна олія. Zero Acre має надвисоку точку димлення та чистий, легкий, чудовий смак”, – ділиться він.                                                                                                                                                                                                                                

ПРОЦЕС ОТРИМАННЯ ОЛІЇ СХОЖИЙ НА ПРОЦЕС ФЕРМЕНТАЦІЇ ЦУКРУ В СПИРТ

Для своєї технології Zero Acre відібрав специфічні штами мікробів, які вміють зберігати олії та жири. Годуючись “правильною” їжею, вони здатні виробляти величезну кількість чистої олії.                                                              

“ЇЖЕЮ” ДЛЯ МІКРОБІВ СЛУГУЄ ЦУКРОВА ТРОСТИНА

Пляшку культивованої олії на сайті компанії можна придбати за $29,99, дві коштують $51,98.

В мікробній олії можна смажити, запікати, тушити їжу або заправляти салати.                                                                           Джерела: https://www.zeroacre.com/ , The Green Queen, newfoodmedia