067-547-50-57 tatfood@ukr.net

Корисні статті та новини

До 7 квітня 2025 року триває подання заявок на Всеукраїнський конкурс для студентів «Органічний світ — у твоїх руках»

До 7 квітня 2025 року триває подання заявок на Всеукраїнський конкурс для студентів «Органічний світ — у твоїх руках»

Органічне виробництво в Україні набуває дедалі більшої популярності, стаючи ключовим напрямом розвитку аграрного сектору. У цьому процесі важлива роль відводиться студентам аграрних закладів освіти, які можуть стати рушійною силою впровадження екологічно чистих...

Невидима сила: як запахи впливають на вибір здорової їжі

Невидима сила: як запахи впливають на вибір здорової їжі

Нещодавнє дослідження, проведене Доріс Шикер та Джессікою Фрайхерр з Інституту технологічної інженерії та упаковки ім. Фраунгофера, виявило, що запахи можуть суттєво впливати на сприйняття етикеток продуктів та стимулювати вибір здорової їжі. Ключові висновки...

📱 McDonald’s впроваджує ШІ для покращення замовлень і запобігання поломок обладнання

📱 McDonald’s впроваджує ШІ для покращення замовлень і запобігання поломок обладнання

Компанія оновлює 43 000 своїх ресторанів, впроваджуючи інноваційні технології, зокрема підключене до інтернету кухонне обладнання, автоматизовані автостоянки з використанням ШІ та інструменти для менеджерів. Все це — на тлі уповільнення продажів McDonald’s у США в...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025,

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових виставок харчових продуктів і напоїв — Gulfood, яка цьогоріч святкувала своє 30-річчя. Захід зібрав понад 5 500 експонентів зі 129 країн, які представили більш ніж...

Цьогоріч iba відбудеться в Дюсельдорфі 18-22 травня

Основні моменти виставці iba 2025 iba.ACADEMY: Відвідувачі зможуть перевірити свою майстерність, взявши участь у практичних семінарах та майстер-класах. iba.FORUM: Пропонує захоплюючі матеріали з усіх аспектів хлібопекарської та кондитерської промисловості, надаючи...

🔔 Запис на сертифікатну програму НУХТ триває «Ферментовані молочні продукти: науково-практичні основи та інновації»!

📅 Дедлайн реєстрації – 6 березня! 📌 Про програму: ✔️ Формат: змішаний (очний + онлайн) 🏛 Очна форма: корпус Ж, ауд. 402, НУХТ, вул. Володимирська, 72, Київ 💻 Онлайн-участь: через платформу ZOOM 📆 Тривалість: 3 березня – 4 травня 2025 р. (в середньому раз на тиждень) ⏳...

75 проєктів з модернізації харчоблоків у школах України отримають дофінансування

75 проєктів з модернізації харчоблоків у школах України отримають дофінансування

  В Україні триває реформа шкільного харчування, спрямована на забезпечення дітей якісною та безпечною їжею. У 2025 році уряд виділив 960 млн грн на оновлення харчоблоків у навчальних закладах. Ці кошти будуть розподілені між 75 проєктами по всій країні. Головна...

Нова ера безглютенового хліба: що замінить подорожник

Нова ера безглютенового хліба: що замінить подорожник

Дослідники з Університету Аделаїди, Австралія виявили, що насіння двох австралійських видів Plantago містить слиз, який може бути використаний як натуральна добавка для покращення еластичності тіста без глютену, що призводить до отримання пухкіших буханців хліба. Це...

Нехай цей день принесе вам натхнення, нові ідеї та можливості для зростання!

Нехай цей день принесе вам натхнення, нові ідеї та можливості для зростання!

✨ Весна – чудовий час для роботи, розвитку, навчання та знайомств із професіоналами галузі. 🎓 Вже 6 березня стартує сертифікатна програма НУХТ, Київ: «Ферментовані молочні продукти: науково-практичні основи та інновації» 📌 Деталі тут 👉...

Отримуйте цікаві новини